Skip to content

Új Ford Kuga és társai – A kék ovál idei újdonságai 

Nemrégiben a Ford vendégei voltunk. A rendezvény célja a felfrissült modellpaletta bemutatása volt és az, hogy képbe kerüljünk, hogy mi várható 2024-ben a márkánál.

Valószínűleg kevesen tudjátok, hogy a Ford hazai képviselete jóval nagyobb az átlagos vezérképviseleteknél. A hatszáz körüli munkatárs gárda, két helyszínen biztosítja a kereskedőknek és a vásárlóknak a stabil hátteret. A nagyobb bázist a szentendrei jelenti, ahol korábban a tesztautókat lehetett átvenni és leadni. Ráadásul ez volt a kiinduló pontja sok sajtórendezvénynek is. A másik részleg Budapesten működik. A nagy méret azért indokolt, mert az amerikai vállalat hazai központja nem csak Magyarországon látja el a vezérképviseletet, hanem sok más környékbeli és távoli országot is felügyel. 

Újdonságok 

A Pannónia Golf klubban történő sajtóreggelin, az új Mustang mellett, a felfrissült Kuga volt a középpontban. A jelenleg futó harmadik generáció 2019-ben debütált, azóta hihetetlenül besűrűsödött a 4,5 méteres szabadidő-autók mezőnye és úgy általában a suvok kínálata. 

Ezért az újdonság külsejét kis mértékben átszabták, a lényegi változást a Sync 4-es szórakoztató és fedélzeti rendszer hozta. Ez biztosítja a ma elvárt színvonalat. Különben a technikával nincs gond, mert a tölthető-hibrid kivitel (PHEV), még mindig Európa legnépszerűbb tölthető-hibridje. 

Az újdonság tesztelését már várjuk, de pár fokkal jobban a 60. születésnapját ünneplő új Mustangét. Ezt nem igazán kell magyarázni, a V8, az V8! Kezdésnek egy kis ízelítő az újdonságról. Egy mondattal azért visszakötök a Kugára: az újdonság hagyományos kivitelei elérhetők egy ideig alapáron, automataváltóval!

Az Augustus római császárról elnevezett hónapban érkezik az Explorer elektromos kivitele. Addig a kereskedéseket körbe járó országos road show-n lehet ismerkedni az új modellel.    

Teherhordók 

A Fordnál a Prót, azaz a haszonjármű részleget sem lehet szó nélkül hagyni. Ugyanis az eredményeik igen szépek. A jó öreg Európában tíz éve éllovasok a kishaszonjárművek között, és itthon is régóta piacvezetők. A Ford Pro munkatársai, nem csak a szórakozási célgépként működő Ranger Raptor árulják, hanem számos más modellt is. 

Üdv a fedélzeten!

Az újdonságok sorát egy személlyel zárjuk. A PR-es, azaz sajtós szakember munkaköri leírásába tartozik a cikkírókkal és youtuberekkel történő kapcsolattartás. A tesztautó flotta működtetése és sok egyéb dolog. Ha külföldi bemutató vagy rendezvény zajlik, akkor ő látja el a vendéglátó és a „megoldó ember” szerepét is. A Fordnál ez volt az első rendezvénye Lajtner Tamásnak, aki „előző életét” az IBM, az Air France-KLM és a SEON kötelékében töltötte. 

AutóSámán

Fotó: AutóSámán, Ford